Een tweedehandse auto laten controleren

Voordat u een gebruikte auto koopt, is het absoluut noodzakelijk om deze eerst door een monteur te laten controleren. Controleer de lokale Gouden Gids, zoek online of vraag een vriend of collega om er een aan te bevelen. Als u lid bent van AAA, kunnen ze er ook een aanbevelen. Monteurs brengen je misschien $ 50 tot $ 100 in rekening (het varieert echt). Hij/ zij zal de auto grondig controleren en u de huidige of mogelijke problemen vertellen.

Hoewel de meeste monteurs hun werk kennen, moet u de volgende dingen laten controleren:

 • Alle veiligheidsvoorzieningen, zoals remmen, koplampen, knipperlichten, claxon en ruitenwissers werken correct.
 • Controleer de remcilinder en trommel om te zien of er versleten remblokken zijn.
 • Controleer transmissie en motor. Ze zijn meestal de duurste onderdelen in een auto.
 • Automatische auto’s kunnen 4 versnellingen of 5 versnellingen hebben. Overweeg alleen een auto met 5 versnellingen te kopen.
 • Controleer of er roest is aan de onderkant, uitlaat, radiatoren en uitlaat.
 • Is er een olielek? U kunt gemakkelijk zien of er olievlekken zijn waar de auto geparkeerd stond.
 • Heeft de auto voldoende vermogen en pakt hij op tijdens het accelereren?
 • Rem op ongeveer 40 km/ u en controleer op trillingen zonder terug te schakelen. Als dit het geval is, zijn de remblokken of het stuurwiel mogelijk niet in goede staat.
 • Laat indien mogelijk vier mensen in de auto zitten en neem een scherpe bocht. Dit is een goede manier om erachter te komen of de vering in goede staat is.
 • Als de uitstoot zwart en dik is, betekent dit dat olie met gas brandt en de auto zijn levensduur heeft overschreden. Overweeg deze auto niet te kopen.
 • Als de zuigerveren een opening in de cilinders laten, moet u de auto niet kopen. U moet de cilinder, zuiger en ringen vervangen, wat erg duur is.
 • Vraag de verkoper of hij onderhouds- of andere werkzaamheden aan de auto heeft geregistreerd, zoals het vervangen en/ of roteren van banden, enz.
 • Koop de auto niet als deze al aan twee of drie eerdere verkopers is verkocht. Waarom wisselt de auto regelmatig van hand? Is er iets serieus mis mee?
 • Controleer of de luchtfilter, de kleppen enz. In orde zijn.
 • Controleer of het interieur niet te versleten is. Verkopers kunnen gewoon nieuwe vloermatten inleggen, die erg goedkoop zijn om te vervangen. Onder hen kunnen echter versleten tapijten zijn.

Rapport voertuiggeschiedenis

Voordat u uiteindelijk besluit om een auto te kopen, controleert u de geschiedenis van de auto met CarFax of AutoCheck. Het laat zien of de auto-ongevallen heeft gehad of dat de auto is getotaliseerd of geborgen. Het is niet erg duur en is het echt waard.

U hebt een 17-cijferig VIN (voertuigidentificatienummer) op de metalen strip op het dashboard nodig om de voertuighistorie uit te voeren. Het VIN kan zich ook op andere plaatsen bevinden, zoals de motor, passagiersdeur, bestuurdersportier, kofferbak of motorkap. Zorg ervoor dat het VIN op elke plaats overeenkomt. U kunt ook een het kenteken gebruiken om een voertuighistorie te krijgen. Niet alleen eigenaren kunnen kentekencheck doen. U kunt het gratis doen via Kentekencheck.nu.

Let er bij het kopen van de auto op dat u de titel verzamelt. Als de verkoper niet de titel heeft of belooft u dit later te geven, koop dan de auto niet. Elke autobezitter moet een titel hebben. Als de verkoper nog steeds een uitstaande lening op de auto heeft, kunt u naar de geldschieter gaan, hen het uitstaande saldo betalen en zij zullen u meteen de titel geven. Controleer het rijbewijs van de verkoper en koppel deze aan de titel om ervoor te zorgen dat de verkoper echt de eigenaar van de auto is. Als de auto wielsloten heeft, zorg er dan voor dat u de sleutel daarvoor ophaalt. Anders kun je geen banden verwisselen. Vergeet niet om alle sleutels, onderhoudsrecords, gebruikershandleidingen en eventuele reserveonderdelen van de verkoper te verzamelen. Als de verkoper bonnen voor batterijen of alternators heeft, verzamel deze dan ook. Koop ook zo snel mogelijk een paar goede kwaliteit startkabels, voor het geval de batterij leeg raakt.

Comments are closed.